How does a sony playstation 3 hook up to hd tv

Discussion in 'High Definition' started by fceurich39, Jan 26, 2008.

  1. fceurich39

    fceurich39 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 13, 2004
    Messages:
    9,018
    Likes Received:
    591
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Ira's Toys store
    is it just the hdmi cable sold separatly like the blu ray player the only thing that hooks to the tv or is there an additional cable as well cause on the back of my tv i have 2 hdmi inputs anyone know for sure
     
  2. KamuiX

    KamuiX The Eighth Samurai

    Joined:
    Mar 19, 2004
    Messages:
    1,956
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Baltimore, MD
    Yes, you can hook it up with HDMI, which is the best choice. If you use HDMI, you can also use an optical out for sound if you want to hook it up to a reciever.
     
  3. VenicuS

    VenicuS Guest

    And whatever you do, never ever, EVER buy an HDMI cable from any sort of brick-and-mortar retailer (i.e. Best Buy, Circuit City, etc, etc.) because you will get RAPED on the cost. For all of your A/V cable needs, order direct from www.monoprice.com. Your wallet will thank you (many times, most likely).
     
  4. KR~!

    KR~! The Apocalyptic Kid

    Joined:
    Dec 27, 2001
    Messages:
    5,466
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    In Hel's Womb
    newer receivers have multiple HDMI inputs
     
  5. X-human

    X-human I ate my keys

    Joined:
    Mar 1, 2003
    Messages:
    8,168
    Likes Received:
    810
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Illinois
    PS3 only comes with a composite cable. They also support component but you need to get their proprietary cable, which you can get a knock-off of for a couple of bucks. I got mine for $3 total off of eBay.
     
  6. KamuiX

    KamuiX The Eighth Samurai

    Joined:
    Mar 19, 2004
    Messages:
    1,956
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Baltimore, MD
    How exactly does this work though if you need to plug the HDMI into the TV?? Just wondering, since I was contemplating getting a new receiver sometime down the line to decode uncompressed PCM tracks via HDMI on Blu-Rays.
     
  7. X-human

    X-human I ate my keys

    Joined:
    Mar 1, 2003
    Messages:
    8,168
    Likes Received:
    810
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Illinois
    You can switch inputs on the receiver, it'll do video too. Since my TV only has DVI (which is video only) I send my PS3 to my receiver on HDMI and then out of the receiver as DVI to the TV.
     

Share This Page